Regels

Weggeefhoek Papendrecht en Zoekhoek Papendrecht.

 

Deze 2 groepen zijn aangemaakt om elkaar te helpen met spullen te geven of te vragen.

Een fijne bijkomstigheid vinden we dat we hiermee voorkomen dat nog goed bruikbaar spul naar de gemeentewerf gebracht wordt.

Wat is mooier dan elkaar kunnen helpen met spullen die nog goed bruikbaar zijn?

Als we dit in onze gedachte houden is dit een hele leuke en gezellige plek voor alle leden. Misschien houdt u er zelfs nog wel leuke contacten of vriendschappen aan over.

Echter heeft elke groep, vereniging of stichting ook regels en omgangsregels nodig. Dus ook wij komen hier niet onderuit.

We proberen dit echter wel zo helder en duidelijk mogelijk te houden voor iedereen.

 

Wat zijn onze huisregels:

 

U kunt alleen lid worden van de Weggeefhoek Papendrecht en Zoekhoek Papendrecht wanneer u een facebook account hebt. We verwachten dat u uw eigen naam gebruikt en geen fictieve naam. Pas aangemaakte facebook accounts (welke heel recent zijn) en waar geen enkele vriend, of foto op staat kunnen door de beheerders, na onderling overleg, geweigerd worden.

 

Op de Weggeefhoek kan alles aangeboden worden wat u gratis weg wilt geven, voor spullen die u gratis zoekt kunt u een oproep plaatsen via de Zoekhoek.

We hebben het dan natuurlijk wel over normale artikelen. Woningen, huisdieren, banen, illegale, Erotische, alcoholische en verslavende goederen zijn niet toegestaan. Hieronder Vallen; medicijnen, illegaal verkregen software, gedownloade films, gedownloade spellen, gedownloade programma's, gedownloade muziek, gedownloade e-books, privé zaken of al het andere wat niets te maken heeft met het principe van de weggeef-/zoekhoek horen hier dus niet thuis.

Dit zijn de weggeef-/zoekhoek , het principe is gratis. Dus ruilen, vragen of bieden van geld is niet toegelaten. Ook staan er geen verplichtingen of diensten er tegenover.

 

Artikelen moeten bruikbaar zijn, er enigzins netjes eruit zien, en mogen niet kapot zijn.

 

Aangezien dit een weggeef-/zoekhoek is waarbij de spullen gratis van persoon verwisselen, vinden wij het niet meer dan normaal dat deze spullen niet later op welke manier dan ook Te Koop worden aangeboden. Mocht dit toch gebeuren dan zal uw lidmaatschap na PB contact verwijderd worden.

Advertenties van bedrijven of welke met commerciële activiteiten te maken hebben worden zonder overleg verwijderd door de beheerders. Niet commerciële activiteiten alleen in overleg met de beheerders.

 

Zoekt u vrijwilligers voor uw niet commerciële activiteit dan kan dit in overleg met de beheerders in de zoekhoek gedaan worden. Een foto van de activiteit voldoet in deze advertentie.

 

Het kan weleens voorkomen dat mensen in de zoekhoek iets zoeken en niemand heeft het, maar u weet misschien wel waar het te koop is of in de aanbieding is. Het noemen van een bedrijfsnaam is geen enkel probleem. Echter het gebruiken van een link naar een product of bedrijf wordt niet geaccepteerd.

Links naar andere sites, groepen, bedrijven etc. etc. zijn niet toegestaan en zullen ook direct verwijderd worden door de beheerders. Meent u dat uw link wel kan, graag eerst contact met een van de beheerders van deze groep.

 

Regelmatig zien en horen we dat dezelfde producten door dezelfde mensen worden aangeboden op verschillende weggeefhoeken. Dit is voor ons geen probleem. Echter houdt u er dan wel rekening mee dat het heel rommelig wordt met verloten. Wilt u ervan tevoren wel over nadenken hoe u dit helder en duidelijk wilt doorgeven dat het bijv. in Alblasserdam is weggegeven ipv Papendrecht. Onze tip; het is beter om de producten op één weggeefhoek te zetten. Anders krijg je straks misschien PB berichten van boze mensen van de andere WGH's. Is er geen interesse in uw product? Haal het dan van de WGH en zet het eventueel op één van de andere. Zo houdt u het duidelijk en overzichtelijk voor de ander en voor uzelf.

 

Respect voor elkaar is ook belangrijk op deze groep, ga normaal met elkaar om, zonder daar voor kwetsende taalgebruik en teksten te gebruiken. Deze reacties worden ook door de beheerders verwijderd . Heeft u een probleem met iemand op de weggeefhoek stuur een van de beheerders een PB en ga geen discussie voeren via de groep. Mochten uw reacties en discussies uit de hand lopen dan zijn de beheerders, in overleg, altijd gerechtigd om uw lidmaatschap te verwijderen.

Wij verwachten dat wij als beheerders ieder lid een PB kunnen sturen, als dit geblokkeerd is bestaat de mogelijkheid dat wij u lidmaatschap verwijderen. Dit gaat in overleg met de andere beheerders. We zullen eerst op andere manieren via PB contact proberen te vinden.

 

Onder advertenties ziet u weleens UP staan. Dit betekend dat wij als beheerders uw advertentie naar boven hebben gezet, zodat meer mensen deze weer zien. Dit uppen wordt niet gedaan door leden. Mocht dit consequent door een lid gedaan worden kan deze, na gewaarschuwd te zijn, verwijderd worden.

Heeft u een product aangeboden op de groep dan verwachten wij ook van u dat u deze verwijderd nadat dit product is afgehaald. Na verloting zet u ---gesloten--- onder de advertentie. Na wederzijds PB contact maar uiterlijk binnen 24 uur na het afhalen dient u de advertentie zelf te verwijderen. Als advies geven wij u mee om eventueel mails te bewaren mocht de ontvanger toch niet komen. Mocht het verwijderen van de advertentie niet lukken, tag dan even één van de beheerders, dan doen zij het voor u.

 

Na 7 dagen zal uw advertentie verwijderd worden. Dit houdt tevens in dat elke adverteerder 7 dagen de tijd heeft om zijn of haar artikel te verloten. Het is dus niet nodig om te gaan vragen wanneer een artikel verloot gaat worden. Gebeurt dit toch, dan zal die reactie zonder opgaaf verwijderd worden.

 

Reageren op een advertentie doet u alleen door "interesse" te noteren onder de advertentie, alle andere opmerkingen onnodig en hinderlijk voor andere mensen. Wij houden ons het recht voor om uw reactie te verwijderen. Dus niet super interesse, veel interesse, leuk voor mijn buurmeisjes nichtje. Dat is niet relevant. "Interesse" volstaat.

 

Zielig verhaal: Veel mensen lijken te denken dat een zielig verhaal recht geeft op spullen. Dat is een misvatting! We willen iedereen verzoeken om geen PB's te sturen naar mensen die iets aanbieden, tenzij u bent uitgeloot. Mocht dit wel gebeuren dan horen wij dit heel graag. Uitgebreide reacties zijn via de weggeefhoek überhaupt niet toegestaan, via de zoekhoek is het voldoende als je kort uitlegt waarom en voor wie je een product zoekt. Hoe onbaatzuchtig en goed bedoeld ook, armoedebestrijding en noodhulp zijn niet per se een doelstelling van de Weggeefhoek Papendrecht en Zoekhoek Papendrecht, al is dat vaak een heel mooie bijkomstigheid.

 

Nadat een product aan iemand toegewezen is, dan graag verder afhandelen via PB. Dus geen afspraken en adressen noemen via de groep.

 

De gever kan op verschillende manieren een product weggeven, dit kan door verloting zijn of op welke andere eerlijke manier van toewijzen. Geef in je advertentie duidelijk aan hoe(bijvoorbeeld via loting, eerste die reageert of zelf iemand uitkiezen) je het artikel toewijst. Dit voorkomt veel narigheid achteraf. Eventueel kunt u op onze site een verlotingsmachine vinden welke de verloting doet voor u. De gever bepaald te allen tijde wie de winnaar is. Ga hierover niet in discussie. Wel verzoeken wij om altijd de winnaar bekend te maken via de groep.

 

Geef duidelijk aan in welke woonplaats de spullen af te halen zijn. Echter geen straatnamen, huisnummers, e-mailadressen en telefoonnummers vernoemen.

Als er een afspraak gemaakt wordt om de spullen af te halen of te bezorgen, kom deze afspraak ook na.

 

Valt u iets op aan de advertentie die op de weggeef-/of zoekhoek staat, is bijvoorbeeld het aangeboden of gezochte product in strijd met de regels? Laat het de beheerders via een PB weten. Eigen rechter spelen door andere leden zelf op iets aan te spreken wordt niet gewaardeerd.

Bij ongeoorloofd gedrag door een lid en consequent negeren van een verzoek van een van de beheerders zal, na overleg, mogelijk uw lidmaatschap beëindigd worden.

 

Er geldt een maximum van de aantal reacties per dag. Deze staat vast gesteld op 5 reacties. Dit is om andere mensen ook kans te geven op artikelen. Bij twijfel zal er eerst PB contact plaats vinden.

 

Om iedereen een eerlijke kans te geven is het niet de bedoeling dat er meer mensen uit 1 huishouding op het zelfde artikel reageren. Wordt er getwijfeld aan het feit of u en uw partner/inwonend kind op het zelfde artikel hebben gereageerd dan zullen wij per PB contact met u opnemen.

 

Om iedereen een eerlijke kans te bieden op luxere producten is het maximum van 1 luxe artikel per week te krijgen. We spreken dan over camera's, huishoudapparaten, tuinmeubilair, fietsen etc. etc. Bij twijfel altijd contact opnemen met een van de beheerders.

 

Leden die 2 keer aantoonbaar (via pb bericht) niet verschijnen op een ophaal of afhaal afspraak kunnen worden verwijderd door de beheerders. Gever is natuurlijk vrij hierna de advertentie opnieuw te plaatsen of een nieuwe verloting te gaan doen.

 

Verzin zelf geen nieuwe regels, en leg deze ook andere niet op. Hier gaan de beheerders over. Mocht u echter vinden dat er een regel bij zou moeten, dan kunt u met een van de beheerders hier overleg over plegen. Deze zal dan, met de andere beheerders, beslissen of deze bij het reglement geplaatst gaat worden.

 

Wij tolleren wel levensmiddelen. Echter moeten deze aan de volgende regels voldoen. Levensmiddelen moeten nog voldoende houdbaar zijn, in goede staat in originele en dichte verpakking. Mocht u verse groenten en/of fruit hebben, dan eerst contact met een van de beheerders voordat u deze aanbiedt.

 

Diensten aanbiedingen en verzoeken worden zonder overleg verwijderd. Dus vraag niet om een tuinman, iemand die voor je boodschappen doet etc. etc. en ook niet vice versa.

 

Om te voorkomen dat advertenties zich "op gaan delen" mag er per advertentie maar 1 foto geplaatst worden.

 

Wilt u in de Zoekhoek Papendrecht iemand laten zien wat u voor deze persoon te vergeven heeft. Stuur dan de foto per PB en niet in de groep.

 

Wilt u in de Weggeefhoek Papendrecht om meerdere foto's vragen, dan verzoeken wij u dit om dit juist wel in de groep te doen, via het vakje waar u normaal gesproken een reactie op de advertentie zou plaatsen.

 

Blokkeren.

 

Als u zich niet aan de huisregels houdt, krijgt u een waarschuwing.

 

Houdt u zich vervolgens nog steeds niet aan de huisregels, dan is definitieve verwijdering mogelijk. Dit zal ten aller tijde gebeuren in overleg tussen meerdere beheerders.

 

Inkomens.

 

Aan welke criteria moet u voldoen om te mogen reageren op een van de advertenties.

 

Wij zijn van mening dat we hier geen onderscheidt in kunnen en mogen maken.

 

Vaak denken mensen doordat ze een zielig verhaal te schrijven meer recht hebben dan een andere. Dit is een misvatting.

 

Ten aller tijde zijn de spullen van de gever totdat deze afgehaald worden. Het is dan ook niet anders dan normaal dat de gever vrij is in te bepalen aan wie hij of zij deze spullen geeft. Ongeacht wat de motieven van deze keuze zijn. Dit is een persoonlijke keuze en andere kunnen daar geen rechten of claims aan ontleden.

De hoofdreden van ons bestaan is om mensen blij te maken met spullen die nog op zolder staan, niet meer gebruikt worden of naar de gemeentewerf gebracht zouden gaan worden. Wij vinden het belangrijk dat we de afvalberg met goede tot zeer goede spullen een 2e leven geven en andere mensen hier gelukkig mee maken.

 

Wij vertrouwen op het gezond verstand en geweten van de leden. Maar wij leggen onze leden niks op, behalve de huisregels. Die zijn vaak al moeilijk genoeg te handhaven.

 

Mochten wij ontdekken dat we met doorverkopers, handelaren en andere mensen te maken krijgen welke de gekregen producten doorverkopen. Dan zullen wij dit direct overgaan tot definitieve verwijdering en blokkade. Echter wij kunnen niet uit gaan van geruchten, roddels of beweringen van mensen. Als wij hierop moeten reageren zullen we dit niet eerlijk kunnen doen.

 

Hoe geeft u spullen weg.

 

Het weggeven van uw eigen spullen is heel eenvoudig:

 

U bent de (weg)gever dus u bepaalt hoe en aan wie u iets weggeeft. Wees wel duidelijk hoe u uw spullen weggeeft.

Dat kan via verloting zijn, of gewoon op basis van een andere, zelf bepaalde keuze.

 

Ga er geen discussie over aan en noem ook geen redenen waarom u iemand iets niet geeft. Hou die informatie voor uwzelf.

 

Algemene wijze van reageren (met respect!!!)

 

Het komt wel eens voor dat leden onderling niet netjes op elkaar reageren. Dat is jammer en leidt tot discussies waar niemand op zit te wachten.

 

Daarom willen wij u graag wijzen op de "algemene normen van reageren".

 

Toon alleen interesse in een artikel en ga geen lang verhaal plaatsen.

Wacht rustig af totdat de gever zijn/haar keuze heeft gemaakt, bent u de winnaar stuur dan pas een pb naar de de gever.

Bestook de gever niet met PB's (Niet als u iets niet krijgt, maar ook niet als u wel wat krijgt.) PB's met een bedankje voor het gekregene en het afspreken van een dag en tijd om het op te halen zijn voldoende.

Probeer flexibel te zijn in het maken van een afspraak voor het ophalen van artikelen.

Onthoud u van scheldwoorden en andere benamingen als er iets misgaat.

Lok ook geen discussies uit op de groepspagina over een artikel.

 

Persoonlijke gegevens in de groepspagina.

 

Het gebeurd regelmatig dat leden hun adres en/of telefoonnummer op de Weggeefhoek Papendrecht en zoekhoek Papendrecht zetten. Ook vakantiedata zijn voorbij gekomen. Wij als beheerders raden dit sterk af en wij zullen dit ook verwijderen.

Niet alleen omdat het hier om uw privacy gaat, maar ook omdat wij het onverantwoordelijk vinden (inbrekers e.d.)) Het plaatsen van persoonlijke gegevens op de groep of pagina van Weggeefhoek Papendrecht en/of Zoekhoek Papendrecht is daarom de verantwoordelijkheid van de leden zelf.

Wij adviseren iedereen dit soort gegevens alleen maar via een PB te versturen. Maar ook dat blijft voor eigen risico.

 

 

©Weggeefhoek Papendrecht/Zoekhoek Papendrecht Augustus 2013.

 

Deze regels zijn met veel zorg opgesteld en wij verzoeken eerst schriftelijk toestemming te vragen voor dat u onze regels deels of in zijn geheel overneemt.

 

Mocht u iets missen in ons reglement, laat het ons dan weten.